Proveru stanja na računu banke naplaćuju do 50 dinara

Bez autora
May 29 2011

Stanje na tekućem računu građani mogu da provere na šalterima banke ili bankomatima, pozivom kol centra, ali i preko interneta ili mobilnog telefona. Neke usluge su besplatne, a pojedine koštaju do 50 dinara. Provera na šalteru, bankomatu ili internetu ne košta, a poziv kol centra se tarifira po ceni lokalnog poziva između 0,24 do 0,48 dinara po minutu. Provera na mobilnom telefonu preko java aplikacije košta 50 dinara, a provera SMS-om od sedam do 10 dinara. Građani koji primaju platu preko Hipo-Alpe-Adrija banke stanje na računu mogu da provere na četiri načina. Na šalteru i bankomatu te banke provera se ne naplaćuje, kao ni provera preko interneta, ali ako klijent koristi SMS servis, to će ga koštati sedam dinara po poruci.

Proveru stanja na računu banke naplaćuju do 50 dinaraStanje na tekućem računu građani mogu da provere na šalterima banke ili bankomatima, pozivom kol centra, ali i preko interneta ili mobilnog telefona. Neke usluge su besplatne, a pojedine koštaju do 50 dinara.

Provera na šalteru, bankomatu ili internetu ne košta, a poziv kol centra se tarifira po ceni lokalnog poziva između 0,24 do 0,48 dinara po minutu. Provera na mobilnom telefonu preko java aplikacije košta 50 dinara, a provera SMS-om od sedam do 10 dinara.

Građani koji primaju platu preko Hipo-Alpe-Adrija banke stanje na računu mogu da provere na četiri načina. Na šalteru i bankomatu te banke provera se ne naplaćuje, kao ni provera preko interneta, ali ako klijent koristi SMS servis, to će ga koštati sedam dinara po poruci.

- Za proveru stanja preko SMS-a potrebno je da se pošalje SMS sa oznakom usluge koja se traži. SMS obaveštenja o potrošnji po platnim karticama ne naplaćujemo - kažu u ovoj banci.

Banka Inteza, pored provere iznosa novca na šalteru i bankomatu, koju ne naplaćuje, nudi i proveru preko elektronskih servisa - Inteza mobi, Inteza onlajn i Inteza halo, kao i uslugu SMS obaveštenja, za koju se mogu prijaviti slanjem poruke za sve tri mreže mobilne telefonije.

Klijenti koji koriste onlajn uslugu ne plaćaju proviziju, dok se u slučaju Halo elektronskog servisa naplaćuju samo utrošeni impulsi telefonskog operatera, fiksnog ili mobilnog. Korišćenje Mobi usluge naplaćuje se 50 dinara mesečno.

Cena SMS obaveštenja u ovoj banci za korisnike MTS i Telenor mreže iznosi 7,08 dinara, plus osnovna cena poruke, dok korisnici VIP mreže plaćaju 7,08 dinara. Stanje u Rajfajzen banci može da se proveri pozivom kol centra koji se naplaćuje po ceni lokalnog poziva. Ako se koristi govorni automat, usluga se ne naplaćuje. U ovoj banci nema provizije na proveru preko interneta, niti na slanje izvoda na mejl adresu klijenta. Rajfajzen banka naplaćuje upit stanja na bankomatu 15 dinara, a mini-izvod na bankomatu 25 dinara. SMS koji banka šalje je besplatan, ali SMS upit se naplaćuje 8,26 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik